Kojehuone (rakennus 8)
Haastattelussa Petri Ekqvist:
"Suvilahti tuli minulle tutuksi, kun Circus Helsinki muutti tänne Vallilan konepajalta vuonna 2013. Olen lähtökohtaisesti sirkustaiteilija ja tanssija. Kiersin nelisen vuotta NoFit State Circuksen matkassa ympäri Eurooppaa. Kiertue-elämän jälkeen pohdin mitä töitä voisin tehdä sirkuksen ohella, ja menin hierojakouluun.
Päädyin vuonna 2018 vuokralaiseksi Suvilahteen, kun Cirkon tuottaja Jarkko Lehmus kertoi vapaasta tilasta Kojehuone-rakennuksessa. Minulla oli yrityksille suunnattu Hieromo ja ajattelin, että on hyvä olla tila johon ihmiset voi tulla, jos hieronta ei onnistu yritysten omissa tiloissa.
Sirkuskeikkoja ja hyvinvointivalmennusta
Tein aiemmin paljon keikkoja yrityksille, etenkin kiinalaista tolppaa, jossa kiipeän katossa roikkuvaan tolppaan ja heilun siellä. Nyt teen lähinnä hierontaa ja sen rinnalla ravitsemus- ja fysiikkavalmennusta. Neuvon miten palautumista voi edistää muutenkin kuin hieronnalla.
Hieromon lisäksi minulla on uusi yritys ArtSport. Siinä yhdistyvät hyvinvointivalmennuksen eri osa-alueet. Kirjoitan ArtSportin nettisivuille myös blogia aiheesta. Pyrin tuomaan taiteen kentältä valmennukseen intuitiivisia keinoja seurata itseään. Ihmiset ovat usein vähän hukassa sen kanssa, miten tunnistaa rajansa. Ei esimerkiksi huomata, ennen kuin ollaan ylikunnossa. Tai ei syödä silloin kun on nälkä, vaan esimerkiksi leffaa katsoessa tai silloin kun ollaan stressaantuneita.
Suvilahteen on helppo tulla
Olen aina pitänyt alueesta. Jopa silloin, kun Redin kohdalla oli pelkkä kuoppa! Olen kävellyt paljon lähirannoilla. Mahtavaa, kun Mustikkamaakin on niin lähellä. Haluaisin saada asiakkaita Kalasataman asukkaista.
Suvilahteen on helppo tulla joka suunnasta. Idästä ja lännestä pääsee metrolla, ja pohjoisestakin lähestyminen sujuu helposti. Tänne pääsee helpommin kuin esimerkiksi Jätkäsaareen.
Festivaaleja tulee varmaan olemaan jatkossakin. Kun esimerkiksi Flow Festival tulee alueelle, niin asiakkaiden pääsy tilaani on tosi hankalaa. Mutta se että saa olla koko ajan keskellä festivaalia on mahtavaa. Siinähän voisi samalla markkinoida omaa toimintaansa jotenkin, kun alueella on kymmeniä tuhansia ihmisiä.
Joskus kun minulla oli toimitila Technopoliksessa, koin sen vieraaksi. Siellä ihmeteltiin, kun kerroin olevani sirkustaiteilija. Tarvitsen ympäristön, jossa ihmiset ovat ehkä vähän outoja ja ei tehdä töitä aina yhdeksästä viiteen.
Yksi juttu on avointen esiintymistilojen puute. Koska sisäinen Uotinen haluaa päästä koko ajan lavalle, niin olisi hienoa jos täällä olisi joku open stage!"
Haastattelu on tehty kesällä 2021. Kuva: Anni Sundell.